Badr Hari wil in therapie

Badr Hari wil in therapie om zijn agressiviteit in toom te houden. Dat zei Hari’s advocaat Bénédicte Ficq vrijdag in de Amsterdamse rechtbank. De zaak is voor Hari een ‘wake-upcall’. De K1-vechter is bereid zich niet meer in het uitgaansleven te storten totdat de rechter uitspraak heeft gedaan, hij is er klaar mee.

Hari heeft zakenman Koen Everink geslagen omdat die zijn vriendin Estelle Cruijff had beledigd, aldus Ficq. De 27-jarige vechtsporter had de ‘corrigerende’ tik oorspronkelijk ontkend omdat hij zijn vriendin in bescherming wilde nemen, zei de raadsvrouw. Cruijff heeft het in eerste instantie opgenomen voor haar vriend, maar zegt nu wegens haar psychische gesteldheid geen verklaring af te kunnen leggen. “Dit wil ze nooit meer meemaken”, zei Ficq.

Hari is daarom volgens haar bereid zich aan alle voorwaarden te houden die de rechter oplegt, zoals bijvoorbeeld een avondklok. Ook zal hij geen contact opnemen met getuigen of slachtoffers en is hij bereid bijvoorbeeld ‘sporttherapie’ te volgen. Hij wil zijn sportcarrière oppakken en wil nog één kans. “Hij weet dat het zijn laatste is”, aldus de advocaat, die eraan toevoegde dat de sportloopbaan van Hari niet lang meer kan duren.

De K1-vechter, die sinds eind juli in de gevangenis zit voor de mishandeling in een skybox in de Amsterdam Arena tijdens dancefeest Sensation, heeft bekend Everink een keer te hebben geslagen. Anderen zouden hem daarna hebben afgetuigd. Het OM verdenkt hem van een poging tot doodslag. Hari wordt verdacht van nog zeven andere geweldsdelicten.

Zijn advocaat stelt dat hij het slachtoffer is van een mediaproces.”Hij is neergezet als monster, psychopaat en butcher.” Badr’tje moet hangen, voerde zij aan. De advocaat stelde dat veel getuigen de gebeurtenissen later hebben gereconstrueerd, en zich hebben laten beïnvloeden door de media en de beeldvorming. De verklaringen en het technische bewijs zijn volgens haar onvoldoende om Hari als hoofdschuldige aan te wijzen.

Volgens justitie is er genoeg bewijs om Hari langer in de cel te houden. De rechtbank houdt nog deze maand een zogeheten schouw in en rondom de skybox. De rechtszaak gaat waarschijnlijk medio januari verder.

02 november 2012, 15:33
© [CopyRight 2012, Demet TV]