Kabinet twee keer beëdigd

De ministers van het nieuwe kabinet zijn maandag twee keer beëdigd. De eerste, en dus officiële beëdiging, werd wel op televisie uitgezonden door RTL, maar niet door de NOS. Vervolgens is de beëdiging opnieuw gedaan, zodat de NOS deze ook kon uitzenden.

De NOS zond reclame uit toen de ceremonie plaatsvond. Omdat er onduidelijkheid was of de NOS de beelden wel had, is besloten om de beëdiging nogmaals te laten plaatsvinden, laat de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) weten. Het opnieuw afleggen van de eed of belofte heeft geen staatsrechtelijke betekenis, verzekert een woordvoerder van de RVD.

De RVD betreurt het incident. “Je hebt natuurlijk liever niet dat dit gebeurt.” De RVD en de NOS gaan ‘intern evalueren’ hoe dit mis heeft kunnen gaan en welke lessen getrokken kunnen worden.

Hoofdredacteur van het NOS-journaal Marcel Gelauff stelt dat de ceremonie tien minuten eerder begon dan was aangekondigd. De NOS deed op de radio wel verslag van de eerste beëdiging van de ministers.

05 november 2012, 13:16
©novum