‘VVD en PvdA passen omstreden plan zorgpremie aan’

VVD en PvdA passen het omstreden plan voor de zorgpremie aan. Dat meldt de NOS vrijdag op basis van bronnen binnen beide partijen.

Premier Mark Rutte (VVD) overlegde donderdagavond in het Torentje urenlang met VVD-fractieleider Halbe Zijlstra, PvdA-leider Diederik Samsom en ministers van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) en minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA). Na afloop wilden zij slechts kwijt dat gesproken was over de ‘politieke actualiteit’.

De gesprekken zouden vooral zijn gegaan over de inkomensafhankelijke zorgpremie die VVD en PvdA willen invoeren. Op dat plan uit het regeerakkoord volgde een stroom aan kritiek uit verschillende hoeken.

Aan het begin van de avond werd donderdag duidelijk dat de twee regeringspartijen hard op zoek zijn naar een oplossing voor de zorgpremie en dat daar verschillende opties voor op tafel lagen, meldt de NOS.

09 november 2012, 07:03
©novum