Dode en vermisten na zinken schip bij Istanbul

Een vrachtschip is dinsdag tijdens een storm gezonken in de Zwarte Zee, in de buurt van Istanbul. Reddingswerkers hebben een lichaam geborgen en vier bemanningsleden gered. Zeven opvarenden worden nog vermist. Dat hebben de Turkse autoriteiten gezegd.

De Volgo Balt 199, die voer onder de vlag van Saint Kitts en Nevis, was met kolen onderweg van Rusland naar de Turkse kustplaats Antalya toen het schip in de problemen raakte.


De bemanning bestaat uit elf Oekraïners en een Rus. De kustwacht heeft reddingsboten en een helikopter ingezet.

Een tweede schip in het gebied, met veertien bemanningsleden aan boord, dreigt ook door de hoge golven te worden verzwolgen. Sleepboten zijn onderweg naar de BBC Adriatic, die de vlag van Antigua en Barbuda voert, om assistentie te verlenen. “De omstandigheden op zee zijn erg zwaar waardoor het erg moeilijk is een reddingsoperatie uit te voeren”, zei Salih Orakci van de Turkse kustwacht. “Maar zo Allah het wil, zullen we het schip redden.”

04 december 2012, 15:40
©Demet TV