Categories Nieuws Artikelen

Werkstraf voor ontucht met zusjes via webcam

Een 27-jarige man uit Doesburg is veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur omdat hij meisjes dwong tot ontuchtige handelingen via een webcam. De slachtoffers van de man zijn twee zusjes die destijds 10 en 13 jaar waren.

De man legde in 2009 contact met de zusjes via het chatprogramma MSN. Hij wist dat de meisjes minderjarig waren en deed zichzelf voor als een 18-jarige. Na een tijdje had de man met beide meisjes afzonderlijk contact via de webcam. Hij vroeg ze of ze zich wilden uitkleden en ontuchtige handelingen bij zichzelf wilden plegen.


Een van de meisjes gaf gehoor aan dat verzoek. Hij dreigde foto’s en filmpjes op Youtube te zetten als ze ermee zou stoppen. Ten overstaan van het andere meisje heeft de man alleen ontuchtige handelingen met zichzelf verricht. Het contact van de man met de meisjes duurde ongeveer een jaar.

De rechtbank in Arnhem legde de Doesburger vrijdag ook een voorwaardelijke werkstraf op van zeventig uur. De man is verminderd toerekeningsvatbaar omdat hij een licht verstandelijke handicap heeft en het geestelijk niveau van een kind.

 december 2012, 10:19
© [CopyRight 2012, Demet TV]