‘Weer PVV-Kamerleden in opspraak’

Opnieuw zijn PVV-Kamerleden in opspraak geraakt. Dat schrijft NRC Handelsblad. Machiel de Graaf zou drie functies hebben gecombineerd terwijl dit volgens partijgenoten onmogelijk was. Reinette Klever zou geen vergunning hebben om haar beroep als vermogensbeheerder uit te oefenen. De PVV kon woensdag niet direct een reactie geven.

Machiel de Graaf was sinds 2010 tot september dit jaar fractievoorzitter in de Haagse gemeenteraad, senator en drie dagen in de week beleidsmedewerker van Tweede Kamerleden. Twee Kamerleden waar De Graaf voor werkte bevestigen tegenover NRC dat hij ‘zelden of nooit’ beschikbaar was. Hij ontving tot de verkiezingen wel driemaal salaris.

De Graaf zou daarnaast plannen gemaakt hebben om klachten van burgers over een verkeersplan in Den Haag te vernietigen.


Over deze kwestie zou Wilders via een e-mail op de hoogte zijn gesteld.

Reinette Klever geeft zich uit voor vermogensbeheerder, maar zou de vergunningen van de AFM missen om dit beroep te mogen uitoefenen. Het Kamerlid zou ook niet ingeschreven staan als werknemer van het bedrijf waarvoor zij vermogensbeheerder was.

Klever laat in een reactie aan NRC weten dat ze geen wettelijke vergunningsplicht had. Deskundigen spreken haar in de krant tegen en zeggen dat voor het vak vermogensbeheerder altijd een vergunning nodig is.

Het is niet de eerste keer dat PVV-Kamerleden in opspraak raken. Zo kwam Kamerlid Eric Lucassen in problemen om ontucht met ondergeschikten en het terroriseren van buurtgenoten. Kamerlid James Sharpe stapte op na verschillende beschuldigingen van mishandeling.

12 december 2012, 13:49
©Demet TV