Racistische motief bij brand Turkse ondernemer

De politie onderzoekt of een brand die dinsdagavond woedde in een computerspellenwinkel in Amersfoort is aangestoken. Op een muur van het pand werden racistische leuzen aangetroffen, zei een woordvoerder woensdag.

Op de muur stond onder meer ‘Buitenlanders oprotten!’ en ‘Brand in de hel’. Volgens RTV Utrecht is de eigenaar van de winkel een Turkse man, maar dat wilde de woordvoerder niet bevestigen. Hoeveel schade de brand heeft aangericht is nog onduidelijk. Een team van de technische recherche begint woensdag aan het onderzoek naar de oorzaak van de brand.


De woordvoerder wilde nog niet speculeren over een racistisch motief. “We hebben geen andere leuzen in de omgeving aangetroffen, of soortgelijke incidenten gehad de laatste tijd. Wellicht was er sprake van een individueel conflict.”

19 december 2012, 13:06
© [CopyRight 2012, Demet TV]