Samsom positief over kersttoespraak Beatrix

PvdA-leider Diederik Samsom vindt dat koningin Beatrix in haar kersttoespraak de juiste toon heeft getroffen. “Europa en vertrouwen worden de cruciale termen komend jaar. Hopelijk in samenhang”, laat hij weten op Twitter. Geert Wilders is minder enthousiast.

In haar jaarlijkse toespraak, die maandagavond al uitlekte, is Beatrix positief over Europa. “Europa, dat zijn wij zelf. In zelfvertrouwen kunnen wij aan Europese samenwerking blijven bouwen”, sprak de koningin.

Volgens PVV-leider Wilders maakte Beatrix een ‘klein foutje’. “Europa, dat zijn we zelf had natuurlijk moeten zijn Europa, dat betalen we zelf”, twittert hij.


Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) vindt het een ‘mooie kersttoespraak’. “Vertrouwen is het cement van de samenleving. Maar je kan het niet opleggen, het moet groeien tussen mensen, tussen verschillende bevolkingsgroepen”, schrijft hij op Facebook. “Met hernieuwd vertrouwen kan Nederland de toekomst aan. Dus een goede toekomst hebben we als Nederlanders zelf in de hand.”

25 december 2012, 14:35
© [CopyRight 2012, Novum]