Justitie weerspreekt geruchten over Rishi

De vorige maand door een agent doodgeschoten Rishi is nooit vervolgd voor een steekpartij. Ook golden voor de 17-jarige jongen geen restricties in verband waarmee hij op 24 november niet op station Hollands Spoor had mogen zijn. Dat laat het Openbaar Ministerie in Den Haag donderdag weten.

De nabestaanden van Rishi hebben vorige week woensdag in een gesprek met de officier van justitie gevraagd om berichten die de afgelopen weken in media verschenen te weerspreken. Het Openbaar Ministerie komt donderdag aan deze wens tegemoet.

Het OM meldt dat Rishi niet binnen hoefde te blijven in verband met een avondklok.


De zaak rondom een steekpartij, vorig jaar op 28 augustus aan de Fruitweg, is geseponeerd.

De nabestaanden van Rishi maakten eerder deze week bekend aangifte te hebben gedaan tegen de gemeente Den Haag en de politie. Zij hebben volgens de familieleden onjuiste informatie naar media gelekt over het vermeende criminele verleden van de jongen.

De nabestaanden van Rishi hebben ook aangifte gedaan tegen de agent die het fatale schot loste. Zij beschuldigen hem van moord. De Rijksrecherche is bezig met een onderzoek naar het incident.

27 december 2012, 15:17
©Demet TV