Categories Nieuws Artikelen

KLM ontkent risico’s door zuinigheid

Bij de KLM wordt niemand onder druk gezet en worden geen veiligheidsrisico’s genomen om met zo min mogelijk brandstof te vertrekken. Dat zegt een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij in een reactie op berichtgeving hierover in het AD maandag.

De krant stelt dat in navolging van Ryanair ook risico’s worden genomen bij KLM.


De directie zou piloten dwingen om kosten te besparen door met minder brandstof te vliegen. Volgens een woordvoerder is het verhaal uit de lucht gegrepen. “Het klopt niet. Veiligheid gaat bij ons boven alles”, zegt ze in een reactie.

“De gezagvoerder bepaalt bij ons hoeveel brandstof er mee gaat. De beslissing is dus aan hem en niet aan de directie”, legt de woordvoerder uit. Volgens haar wordt er uiteraard wel strikt gekeken hoeveel er mee gaat. “Te veel meenemen is ook niet echt nodig.”

Vrijdag stelden vier piloten van de Ierse maatschappij Ryanair in het programma KRO Reporter dat ze onder druk werden gezet om met zo min mogelijk brandstof te vliegen. Vliegtuigen moesten daardoor tot drie keer toe noodgedwongen naar de grond om bij te tanken.

31 december 2012, 09:09
©Demet TV