Demet TV – Turkse dienstplicht wellicht goedkoper

De twee Turkse Kamerleden Hilmi Bilgin en Mehmet Suleyman Hamzaogullari hebben tijdens hun bezoek aan Demet TV uitvoerig met onze voorzitter gesproken over de Turkse dienstplicht die Turken in Nederland kunnen afkopen voor 10 duizend euro.

Voorzitter Ali Riza Basaran van Demet TV heeft bij de twee Kamerleden erop aangedrongen dat hier verandering in moet komen. Het bedrag van 10 duizend euro is volgens hem te hoog.

De twee Turkse Kamerleden hebben beterschap beloofd. Dat hebben ze ook in een interview met Demet TV gezegd.

In het interview (zie hieronder) zegt Kamerlid Mehmet Süleyman Hamzaoğulları : ‘Voordat ik hierheen kwam hebben we binnen de partij hierover gesproken, zowel over de duur als de afkoopsom. We verwachten binnenkort goed nieuws over dit onderwerp te hebben’.

Op de vraag van de verslaggever van Demet TV of dit betekent dat het bedrag omlaag gaat zegt Hamzaoğulları : ‘Dat hopen we wel’.

Wellicht ten overvloede willen we nog melden dat in Turkse gebruik ‘dat hopen we wel’ absoluut niet betekent dat het ook gaat gebeuren.  Maar buiten het zicht van onze camera’s zouden de twee aan voorzitter Ali Riza Basaran van Demet TV wel bevestigd hebben dat er binnenkort daadwerkelijk goed nieuws komt.

Demet TV,

13 april 2013, 15:40