Categories Video

“Ze wilden ons monddood”

De twee PvdA-Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Ozturk die uit hun partij zijn gezet, hebben aan Demet TV een reactie gegeven. In hun reactie zeggen ze voor onze camera’s dat de partij hen ‘monddood’ wilde maken.  Ook zou de partij hen gedwongen hebben om een verklaring te tekenen. Wat daarin stond, wilden de twee niet zeggen.

De Kamerleden zijn donderdag uit de Tweede Kamerfractie gezet. Dat heeft PvdA-leider Diederik Samsom donderdagavond gezegd na een extra en urenlang fractieberaad, waarbij de twee Kamerleden van Turkse afkomst ook aanwezig waren.

Het lijkt erop dat Kuzu en Öztürk in de Tweede Kamer willen blijven, hoewel ze dat nog niet expliciet zeiden. Kuzu zei dat hij het debat over integratie ,,tot op de laatste snik” wil blijven voeren.

© Demet TV