Categories Video

Okcuoglu: “Fractievoorzitter GroenLinks niet capabel”

Inge Vianen van de Haagse GroenLinks-fractie is niet capabel genoeg als fractievoorzitter. Dat ze niet samen wilde werken met andere leden van de fractie ligt aan haar karakter. En de partijleiding liegt als ze zeggen dat ze niet op de hoogte waren van de problemen. Dat zegt de onlangs uit de GroenLinks-fractie opgestapte Haagse gemeenteraadslid Mustafa Okcuoglu tegen Demet TV. Hij gaat nu zelfstandig verder.

Okcuoglu is zaterdag uit de GroenLinks-fractie opgestapt. Hij vindt de samenwerking met zijn fractievoorzitter Inge Vianen niet goed.  “Een van de belangrijkste aanbevelingen van de onderzoekscommissie naar Vianen toe was dat zij verbeteringen zou moeten aanbrengen in haar manier van leiding geven en samenwerken. Daar is tot op heden niets van terechtgekomen,” aldus Okcuoglu. Die commissie deed onderzoek omdat er problemen rondom Vianen zouden zijn. Daarom heeft zij ook een persoonlijke coach gekregen.

Ook het landelijke partijbestuur zou op de hoogte zijn van de spanningen tussen Inge Vianen en Mustafa Okcuoglu. “Voordat ik hier kwam had ik een gesprek met de landelijke voorzitter Rik Grashoff.” Ook zou Okcuoglu begin december “het huidige bestuur en Inge Vianen” persoonlijk op de hoogte hebben gesteld “dat het niet ging”.  Okcuoglu zegt dat het bestuur “tot drie dagen geleden” hier niks aan heeft gedaan. “Dan blijft mij niks over dan dat ik zeg, ik neem zelf een beslissing,” aldus Okcuoglu. De landelijke partijleiding was “op de hoogte van bepaalde punten” van de problemen tussen Vianen en Okcuoglu. Als het lokale bestuur zegt dat zij niet op de hoogte waren is het “absoluut gelogen”, laat Okcuoglu aan Demet TV weten.

© Demet TV