Turken protesteren om behoud remigratiewet

De Tweede Kamer heeft in 2013 besloten om de remigratiewet aan te passen. De wet maakte het mogelijk dat werkloze migranten ouder dan 45 jaar met behoud van hun uitkering terug keren naar hun land van herkomst. Echter veel Turken willen de wet terug en om dit weer op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen zijn in 2014 zo’n 55 duizend handtekeningen verzameld en aan de Tweede Kamer aangeboden. Maar de wet is nog steeds niet op de agenda van de Tweede Kamer gekomen. Daarom protesteren donderdag een groep Turken voor de Tweede Kamer. Ze willen dat de Kamer vaart maakt in de herziening van de wet.

Ook de oud-Pvda Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Ozturk zijn vandaag aanwezig. Zij zijn van mening dat je de remigratiewet niet eeuwig in stand kunt houden en voelen er daarom niets voor om de wet in zijn oorspronkelijke staat terug te krijgen. Maar volgens de groep moet er wel een uitzondering komen voor mensen die tussen wal en schip raken.

05-02-2015

© Demet TV