Weer aanvaring tussen Kuzu en Wilders, nu over Parijs

Kamerlid Tunahan Kuzu van DENK heeft zojuist een video gedeeld waarin de discussie tussen hem en PVV-leider Geert Wilders te zien is. De video is vandaag opgenomen tijdens het debat in de Tweede Kamer waar gedebatteerd is over de aanslagen in Parijs.

Geert Wilders heeft tijdens dat debat zijn uitspraken dat de “islam een gevaarlijke ideologie” is herhaald. Wilders is van mening dat moslims de afgelopen dagen niets van zich hebben laten horen tijdens herdenkingen van de aanslagen in Parijs. “Er waren volgens mij meer mensen van het NOS-journaal die dat graag uitzenden, zodat iedereen in Nederland denkt dat er drie miljoen mensen stonden. Maar dat was niet zo. De werkelijkheid is dat ik geen massademonstraties heb gezien in heel Nederland waar moslims opstaan en in grote getalen zeggen dit is niet mijn islam. Ik heb ze niet gezien,” aldus Geert Wilders.

DENK-Kamerlid Kuzu reageert daarop door te zeggen dat Wilders zijn ogen sluit voor de werkelijkheid. “Die mensen waren er degelijk. Als je het niet wil zien, dan zie je ze ook niet. En mijn oproep is, laten we samen die vuist tegen terreur gaan maken. Moslims en niet-moslims. En dat is de strijd die we moeten voeren. Maar wat ik hier zie is dat Wilders in een schijnwerkelijkheid leeft en niet wil zien wat er allemaal in de samenleving gebeurt en daarmee is hij tweedracht aan het zaaien,” aldus Kuzu. 

De aanvaring tussen Geert Wilders (PVV) en Tunahan Kuzu (DENK) is hierboven te zien. (Videomontage door DENK)

19-11-2015  Door: Demet TV