Interessante debat over term ‘gematigde moslims’

Een debat in de gemeenteraad van Rotterdam krijgt een interessante wending als gemeenteraadslid Nourdin El Ouali van NIDA valt over de term ‘gematigde moslims’. “Een moslim die niet gevaarlijk is, zijn we een ‘gematigde moslim’ gaan noemen. Alsof een moslim in essentie gevaarlijk is,” aldus Ouali. 

NIDA-gemeenteraadslid Ouali vergelijkt het gebruik van de term ‘gematigde moslims’ met een Feyenoordsupporter die ‘gematigde supporter’ genoemd wordt. “Hoe bizar zou het zijn als we een Feyenoordsupporter: een vader met zijn zoon met een seizoenkaart voor Feyenoord ‘gematigde Feyenoordsupporters’ noemen, omdat ze niet meedoen aan rellen met de ME. Alsof alleen rellende supporters ‘echte’ supporters zijn. Precies dit is wat bijvoorbeeld een minister Asscher van Sociale Zaken doet in zijn integratiebeleid wanneer hij spreekt over ‘gematigde moslims’ en zo ook onze eigen burgemeester,” aldus Nourdin El Ouali.

Ouali wil dan ook graag af van de term ‘gematigde moslim’.  Kijk hier naar de videobeelden van het debat.

04-03-2016 Demet TV