Wellicht vandaag nog toch akkoord met Turkije

Turkije zegt bereid te zijn om Europa van het vluchtelingenprobleem te verlossen, maar daar zijn wel voorwaarden aan verbonden.

Zo wil Turkije versneld lid worden van de Europese Unie en een vervroegde invoering voor het visumvrij reizen voor Turken binnen Europa. Verder wil Turkije dat Europa meer financieel meer bijdraagt aan het oplossen van het probleem.

Op dit moment zijn de 28 Europese lidstaten verder aan het vergaderen zonder Turkije. Naar verwachting zal Turkije tijdens het diner weer aanschuiven. Dan wordt ook bekend gemaakt of de EU-landen akkoord gaan.

Verschillende bronnen melden dat er waarschijnlijk een akkoord zal komen vanavond. “De EU staat met de rug tegen de muur. Turkije is de enige oplossing om het vluchtelingenprobleem onder controle te krijgen,” aldus verschillende Nederlandse media.

07-03-2016 © Demet TV