Turkse minister bekritiseert democratie in Nederland

De Turkse minister Mustafa Elitaş van Economie heeft tijdens zijn tweedaags bezoek aan Nederland kritiek geuit op de democratie in Nederland. “Ik hoop dat de ware democratie en persvrijheid ook in Nederland zal heersen,” liet de minister in een interview aan Demet TV weten.

“Diegenen die zich democratisch noemen, verwaarlozen de vrijheid op godsdienst en laten zo zien hoe democratisch ze in het echt zijn,” aldus Elitaş. De minister zegt te hopen dat er op den duur een “echte democratie” zal komen in Nederland.

Minister Elitaş liet dat in een reactie op vragen van Demet TV weten. Een verslaggever van Demet TV vroeg de minister naar zijn reactie over de anti-islamgeluiden die in Nederland “steeds vaker” te horen zijn. “Wij hebben niet het recht om te spotten en andere geloven kleineren. Zo mogen anderen onze geloof ook niet kleineren,” liet de minister weten.

Kijk hier naar het interview met de minister.

07-04-2016 © Demet TV