Categories Video

SCHOOLTV INFORMEERT LEERLINGEN OVER TURKIJE

Middelbare scholieren krijgen vanaf maandag via een speciale editie van ‘Nieuwsuur in de klas’ op NTR Schooltv informatie over de situatie in Turkije. Veel docenten willen na de vakantie met hun leerlingen in gesprek over wat er in het land aan de hand is en de video helpt ze hierbij. De vrees bestaat namelijk dat de spanningen tussen groepen Turkse Nederlanders overslaan naar het schoolplein.

Schooltv wil komend schooljaar in samenwerking met Nieuwsuur meer educatieve video’s maken naar aanleiding van de actualiteit. ,,In de klas spreek je met elkaar over het nieuws”, zegt eindredacteur bij Schooltv, Erik Appelman. ,,Dat gaat vaak over ingewikkelde actuele onderwerpen, zoals de brexit en de situatie in Turkije. Vaak missen leerlingen de context en hebben docenten behoefte aan degelijk videomateriaal waarmee ze het onderwerp beter kunnen duiden.”

Schooltv is sinds 2013 alleen nog via internet te bekijken. De website telt zo’n tienduizend filmpjes en trekt maandelijks ongeveer een miljoen unieke bezoekers.

22-08-2016 Demet TV / ANP

Kijk hierboven naar de video. Werkt de video niet? Klik HIER.