Turkse minister: “Turkije en Nederland zijn goede vrienden”

Turkije en Nederland zijn goede vrienden. Wij hebben een vriendschap van 400 jaar. Dat zegt de Turkse minister van Economische Zaken tijdens een bezoek aan Nederland. De minister sprak in Den Haag een zaal vol Turkse Nederlanders toe.

Volgens de Turkse minister is Nederland de grootste investeerder in Turkije. “Zij hebben 22 miljard euro geïnvesteerd in Turkije”.  Andersom zijn Turken ook de grootste investeerders in Nederland. Volgens de minister hebben Turken in totaal een bedrag van 11 miljard euro geïnvesteerd in Nederland.

Zeybekci: “Dat is de reden waarom ik vandaag hier ben. Wij komen onze vrienden de waarheden over Turkije vertellen. Zo vertellen wij dat Turkije de zevende grootste economie van Europa is.”

Kijk hier naar een deel van de toespraak van minister Zeybekci.

24-08-2016 © Demet TV

Lees ook: Turkse minister: “Nederland begrijpt ons goed”