Erdogan: Met terreurprojecten wordt islamofobie gecreëerd

Het project dat onder het mom van geloof de wapens op moslims richt, kweekt met behulp van terreurgroepen islamofobie over de hele wereld. Dat zegt de Turkse president Erdogan tijdens een bijeenkomst van de Samenwerkingsorganisatie van Islamitische Landen.

Tijdens de bijeenkomst benadrukte de Turkse president ook het belang van samenwerken tussen Islamitische landen. “Wat wij vaak op ons bord krijgen is dat Islamitische landen aan hun lot worden overgelaten in het bestrijden van terreur. Door op internationaal niveau samen te werken kunnen wij beter strijden tegen terreur”. Volgens de president werken islamitische landen nu echter te weinig samen en moet daar verandering in komen.

Discriminatie in Europa

“Bijna dagelijks worden islamitische gebedshuizen of culturele centra van moslims in Amerika en Europa aangevallen. Moslimvrouwen hebben vaker moeite om zich met hun hoofddoek op de openbare ruimte te begeven”, aldus Erdogan. Toch moeten moslims de hoop niet opgeven. Want “hoe groter de beproeving, hoe groter de kansen,” aldus de Turkse president.

Samenwerking tussen Islamitische landen

Turkije is voor de duur van twee jaar de voorzitter van de Samenwerkingsorganisatie van Islamitische Landen. Volgens de Turkse president is de tijd aangebroken dat Islamitische landen vanaf nu vaker gaan samenwerken.

Kijk hier naar een deel van de toespraak van de Turkse president.