Politie pakt bejaarde Marokkaan op

Politie pakt bejaarde Marokkaan op

De Amsterdamse politie heeft excuses aangeboden voor de manier waarop een bejaarde Marokkaanse man, die een verkeersovertreding had begaan, werd gearresteerd. Omdat de man zich niet kon identificeren en volgens de politie ,,een verwarde indruk” maakte, boeiden agenten hem en voerden de gebogen lopende man mee naar een politiebus.

Een video van het voorval verscheen dinsdagavond op Facebook en maakte veel boze reacties los. Familieleden van de 84-jarige man legden op het sociale medium uit dat hij staande werd gehouden omdat hij naast het fietspad reed. ,,Hij is ook naar zijn paspoort gevraagd, maar hij begreep er niks van omdat hij geen Nederlands spreekt”, schreef zijn kleindochter. Volgens haar hadden de agenten ,,zijn armen wel kunnen breken”.

In een reactie op de verontwaardigde berichten liet de Amsterdamse politie op Facebook weten de gang van zaken te betreuren. ,,De man had gezien zijn leeftijd niet op deze manier moeten worden meegenomen. De man leek erg geschrokken van de commotie. Hij zal dan ook excuses ontvangen van de politie.”