Categories Video

Uitkeringen naar Marokko definitief verlaagd (VIDEO)

De Twede Kamer heeft zojuist ingestemd met de aanpassing van het socialezekerheidsverdrag tussen Nederland en Marokko. Daarmee worden de uitkeringen aan in Marokko wonende Marokkaanse Nederlanders verlaagd.

Hoewel de Tweede Kamer vorige week hierover in debat ging, is vandaag na een hoofdelijke stemming de verlaging van de uitkeringen naar Marokko aangenomen. De hoofdelijke stemming gebeurde op verzoek van DENK-Kamerlid Ozturk.

Stemming

DENK-Kamerleden Kuzu en Ozturk vragen vaker een hoofdelijke stemming aan om te laten zien dat er een verschil is in het stemgedrag van Kamerleden met een migratie-achtergrond en het verhaal die deze Kamerleden aan de kiezer vertellen. Uit het onderstaande filmpje blijkt ook dat verschillende Kamerleden met een Turkse of een Marokkaanse achtergrond voor een verlaging van de uitkeringen naar Marokko hebben gestemd.

Volg Demet TV op Facebook en Twitter en blijf op de hoogte van al het nieuws speciaal voor Marokkaanse en Turkse Nederlanders.

24-01-2017 © Demet TV