Aanvaring DENK en SP-Kamerlid Karabulut over ‘sympathie voor PKK’

Aanvaring DENK en SP-Kamerlid Karabulut over ‘sympathie voor PKK’

Tijdens de behandeling van de wijziging van de wet inburgering is het tot een aanvaring gekomen tussen DENK-Kamerlid Selcuk Ozturk en SP-Kamerlid Sadet Karabulut. Dat gebeurde toen Karabulut naar de interruptiemicrofoon greep om DENK-Kamerlid Ozturk te bevragen over het standpunt van zijn partij als het gaat om de gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Ze is het er niet mee eens dat Farid Azarkan (DENK) afgelopen week een zaal toesprak waar alleen mannen waren uitgenodigd.  

Waar het SP-Kamerlid echter geen rekening mee hield was dat Ozturk helemaal klaar bleek te zijn met vragen die suggereren dat zijn partij niet voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen zou zijn. De zacht geïrriteerde Ozturk haalde daarop hard uit richting het SP-Kamerlid: “Mevrouw Karabulut spreekt in zalen waar groeperingen terrorisme aanhangen”.

Karabulut en de PKK

Er gaan al langer geruchten dat SP-Kamerlid Karabulut sympathie zou hebben voor terreurorganisatie PKK. Op internet zijn foto’s en video’s te vinden waar het SP-Kamerlid een toespraak houdt met op de achtergrond foto’s van PKK-leider Ocalan welke verantwoordelijk is voor de dood van 40 duizend mensen. Kritische vragen over dit onderwerp heeft Karabulut altijd proberen te ontwijken. Zo ook tijdens een interview met Demet TV waarbij het Kamerlid halverwege het interview wegloopt.

Reactie Ozturk

In een reactie aan DutchTurks laat Ozturk het volgende weten: “Ik heb geen problemen met haar Koerdische achtergrond. Ik heb absoluut geen problemen met Koerden, die ik beschouw als mijn broeders en zusters. Mijn probleem is met een terreurorganisatie”.

16-02-2017 Demet TV