Nederlanders in Turkije vieren Koningsdag, wat zegt dat over hun integratie?

Nederlanders in Turkije vieren Koningsdag, wat zegt dat over hun integratie?

Ze wonen in Turkije, vieren Koningsdag op Turks grondgebied en zien Koning Willem Alexander als hun koning. Zijn deze mensen wel loyaal aan Turkije en is de integratie van deze Nederlanders gelukt?

Op de beelden ziet u een groep Nederlanders, waarvan sommige in Turkije op vakantie zijn. Een deel van deze mensen woont echter al jaren in Turkije, maar gedragen zich nog steeds als Nederlanders. Ze zwaaien met de Nederlandse vlag, praten in hun eigen taal en dansen op hun eigen Nederlandse muziek. Terwijl ze al jaren in Turkije wonen, spreken ze geen woord Turks. Zijn Turken nog wel eigen baas in Turkije?

Er bevinden zich zelfs mensen onder deze groep die tijdens de verkiezingen voor de Tweede Kamer, op Mark Rutte hebben gestemd. Het is een schande. Ze zien niet premier Binali Yildirim van Turkije als hun premier, maar zeggen dat premier Rutte hun premier is en dat Willem Alexander hun koning is. Dat brengt de volgende vraag met zich mee: zijn deze mensen wel geïntegreerd? En had Turkije niet een inburgeringsexamen moeten instellen voor Nederlanders die in Turkije willen wonen, waarvan de kosten uiteraard door de inburgeraar zelf wordt betaald.

Gelukkig voor deze mensen is er in Turkije niemand die aan hun loyaliteit twijfelt!

28-04-2017