Categories Video

Zo ging de aanval op de Turkse moskee in Dordrecht

VIDEO NIET BESCHIKBAAR – VANWEGE EEN GROOT AANTAL KLIKS, IS DE VIDEO OP DIT MOMENT NIET BESCHIKBAAR.

Het ging er heftig aan toe tijdens de aanval op de Turkse moskee in Dordrecht. Het incident vond plaats in juni in 2016. Op de nog niet eerder gepubliceerde beelden is te zien hoe een groep Koerdische mannen de Turkse moskee in Dordrecht binnenstormt om vervolgens de boel kort en klein te slaan.

De rechter heeft inmiddels uitspraak gedaan in de zaak. Een Koerdische man en een Koerdische vrouw zijn door de rechter veroordeeld tot taakstraffen. De 32-jarige Yelcin K. kreeg 200 uur taakstraf en de 22-jarige Ceren A. kreeg een taakstraf van 60 uur opgelegd. 

Daarnaast moeten de daders de moskee 1500 euro schadevergoeding betalen. Verder moeten de daders, twee slachtoffers 400 euro betalen.

De rechter vindt in de zaak openlijke geweldpleging bewezen. Op videobeelden is te zien dat een groep de moskee binnenstormt en begint te vechten tegen het personeel in de moskee. 

03-02-2017 © Demet TV