Demet TV – BREAKING: Afkopen Turkse dienstplicht misschien toch goedkoper

De Turkse Kamerlid Feramuz Ustun van de AK-Partij laat vanavond in een korte interview aan Demet TV weten dat hij zich gaat inzetten om het bedrag voor het afkopen van de Turkse dienstplicht toch te verlagen.

De Turkse AK-partij heeft eerder deze week het bedrag voor het afkopen van de dienstplicht voor Turken die in het buitenland wonen verhoogd van 5 duizend euro naar 10 duizend euro. Kamerlid Ustun die vandaag in Nederland is om de reacties van Turken te peilen, zegt in een exclusief interviews tegen Demet TV dat hij zich gaat inzetten om het bedrag te verlagen. Wel zegt hij erbij dat hij bang is dat dat hem niet gaat lukken.

Verder zegt hij dat de regering met verschillenden Turkse organisaties in Europa heeft gesproken voordat zij hebben besloten om het bedrag te verhogen naar 10 duizend euro.   

Kijk hier naar het interview met Feramuz Ustun. (Helaas is het interview nog niet ondertiteld naar het Nederlands)