Marokko sluit Gulen-scholen

Gepubliceerd: Tags:
[+] [a] [-] Laatste Artikelen Reacties

De Marokkaanse autoriteiten hebben besloten om alle Gulen-scholen in Marokko te sluiten. De scholen zouden de “ideologie” van Gulen verspreiden wat in strijd is met de principes van het Marokkaanse educatieve en religieuze systeem. Daar maakt Marokko.nl melding van.

Het Marokkaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft onderzoek gedaan naar de “Al-Fatih” scholen van Gulen. Dat onderzoek zou hebben aangetoond dat de scholen van Gulen in strijd zijn met Marokkaanse principes. In een verklaring laten Marokkaanse autoriteiten weten “geconfronteerd met het feit dat de waarschuwingen van het ministerie van Onderwijs naar de verantwoordelijken voor deze instellingen niet werden gerespecteerd, werd besloten om alle scholen die behoren tot de genoemde groep te sluiten binnen een termijn van één maand te rekenen vanaf donderdag 5 januari”.

Marokko telt in totaal 8 Gulen-scholen die opereren onder de naam “Al-Fatih”. Deze scholen zijn in 1994 opgericht in de grote steden in Marokko. In Casablanca bevinden zich 3 Gulen-scholen, in El Jadida 2, en Tanger, Tetouan en Fes hebben elk 1 vestiging.

Volg Demet TV op Facebook en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen speciaal voor Turkse en Marokkaanse Nederlanders.

05-01-2017 Demet TV

 

Deze website is onderdeel van Migrantenomroep Demet TV, met televisie-uitzendingen
in de grote steden. Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van
al het nieuws voor Turkse en Marokkaanse Nederlanders.

DEEL DIT ARTIKEL
Laatste Artikelen

Recente videos


Reacties zijn uitgeschakeld.