Oud-PVV’er pleit voor minder beveiliging Wilders

Voormalig PVV-Kamerlid Jhim van Bemmel wil dat er kritisch wordt gekeken naar de beveiliging van Geert Wilders. Volgens Van Bemmel ‘kun je je afvragen of deze niet een beetje buiten proportie is geraakt’. Dat schrijft hij in een ingezonden brief die donderdag in de Volkskrant staat.

“Beveiliging is altijd nodig als mensen bedreigd worden”, stelt Van Bemmel.


Maar de beveiliging moet zijn doel niet voorbij schieten, vindt hij. Met name de beveiliging in de PVV-vleugel van het Kamergebouw kan wat hem betreft minder.

“Als een angstige wolf loopt Wilders de hele dag heen en weer tussen het toilet en zijn kantoor, zonder ooit op te kijken of ooit maar iemand op te merken”, schrijft Van Bemmel. “Een lichtere bewaking daar zou wellicht bij Wilders kunnen leiden tot een wat lichtere instelling en hij zou, bijvoorbeeld, zo maar eens bij een fractiegenoot kunnen binnenstappen om zaken te bespreken.”

Van Bemmel zat van 2010 tot 2012 namens de PVV in de Tweede Kamer. Toen hij niet op de kandidatenlijst werd geplaatst wendde hij zich af van de partij en schreef hij een boek waarin hij felle kritiek spuit over de PVV.

10 januari 2013, 09:17
©Demet TV