Erdogan: Als Turkije struikelt, zullen vijanden van de Islam in Europa feest vieren

Erdogan: Als Turkije struikelt, zullen vijanden van de Islam in Europa feest vieren

Als Turkije zijn rug niet recht houdt en ‘struikelt’ zullen de vijanden van de Islam in Europa en de Verenigde Staten feest vieren. Dat zegt de Turkse president Recep Tayyip Erdogan tijdens een bijeenkomst in Ankara, schrijft het Turkse Persbureau Anadolu Agency. De Turkse president waarschuwt tijdens in zijn toespraak voor deze groep die ‘steeds groter’ wordt.

De Turkse president zegt verder dat zich in de regio vijanden van de Islam bevinden die alles op alles zetten om mensen tegen elkaar op te zetten zodat zij elkaar afslachten. “Deze mensen zullen feest vieren,” aldus de Turkse president Erdogan.

VERKIEZINGEN

Met name verkiezingstijden zijn belangrijke momenten om goed op te letten volgens de Turkse president: “De verkiezingsperiodes zijn de perioden waarin de aanvallen op de eenheid en ons land toenemen. We zien dat dit spel ook voor de aankomende verkiezingen voor 31 maart wordt uitgevoerd. Wanneer we kijken naar de aard van de allianties, is dit zeer duidelijk waar te nemen.”

WIJ HEBBEN HET SPEL DOOR

De Turkse president is van mening dat in de regio een belangrijke rol is weggelegd voor Turkije. “Het spel dat wordt uitgevoerd in Egypte en in Noord-Afrika hebben wij door. Het spel dat in Irak is uitgevoerd hebben wij tijdig gezien en hier een stokje voor gestoken. Ook het spel in Syrië hebben we opgemerkt en hebben gezorgd voor verandering van ‘koers’ in dit land.”

Volgens de Turkse president krijgt Turkije veel tegenwerking en heeft het land te maken met vijandigheid omdat Turkije hier een stokje voor steekt. “Terwijl de scenario’s die in deze bijenkorven worden opgevoerd, één voor één worden verdrongen, groeit de vijandigheid jegens ons. Zij willen ons dit betaald zetten”, aldus president Erdogan.

© Demet TV