Netanyahu waarschijnlijk vervolgd

Netanyahu waarschijnlijk vervolgd

De procureur-generaal van Israël wil premier Benjamin Netanyahu vervolgen voor omkoping en fraude. De Likoed-partij van de rechtse leider spreekt over ,,politieke vervolging”.

Israëlische media berichten dat Netanyahu donderdag formeel op de hoogte is gesteld van het besluit van procureur-generaal Avichai Mandelblit. Dat komt op een politiek gevoelig moment. Israël gaat om 9 april naar de stembus en Netanyahu wil daarna graag verder als premier.

De premier wordt pas formeel in staat van beschuldiging gesteld nadat hij de kans heeft gehad zichzelf te verdedigen in een hoorzitting. Hij mag dan zijn kant van het verhaal vertellen en proberen Mandelblit op andere gedachten te brengen. Netanyahu heeft de beschuldigingen steeds tegengesproken. Hij kan in principe aanblijven tot hij alle beroepsmogelijkheden heeft uitgeput.