Categories Nieuws Artikelen

DENK: Wel gesprekken gevoerd met NTR over diversiteit binnen de media

In tegenstelling tot wat Fidat Ekiz – presentatrice van het televisieprogramma De Nieuwe Maan van de NTR – beweert, heeft DENK wel gesprekken gevoerd met de NTR. Ekiz liet eerder weten dat de NTR het verzoek van DENK om te praten over diversiteit binnen de media had afgeslagen.

DENK laat middels een persbericht aan Demet TV weten dat er “op een prettige wijze” gesprekken met de NTR zijn gevoerd over dit onderwerp. “Het is bekend dat wij van mening zijn dat diversiteit binnen de publieke omroep een uitdaging is. Onze gesprekken met de NTR hebben daar betrekking op. Wij betreuren het feit dat deze goede gesprekken op deze onjuiste wijze naar buiten zijn gekomen en wij daardoor negatief in het nieuws zijn gekomen,” laat DENK weten.

Afgelopen week ontstond er enige commotie na uitspraken van Fidan Ekiz. Zij gaf aan dat DENK “intimidatiepolitiek” bedrijft door gesprekken met de NTR te voeren. Ook gaf zij aan dat de NTR deze gesprekken had afgewezen.

MEER DIVERSITEIT

DENK laat weten dat zij door zullen gaan met hun strijd voor meer diversiteit binnen de publieke omroep. “Ook zullen wij daartoe voorstellen blijven doen zodat alle Nederlanders zich kunnen herkennen in de publieke omroep,” aldus DENK-Kamerlid Öztürk.

Het is niet bekend waarom presentatrice Fidan Ekiz liet weten dat de NTR het verzoek voor een gesprek met DENK heeft afgewezen. Zie beelden hieronder.