Afkoopbedrag Turkse dienstplicht verhoogd naar € 5.000,-

Afkoopbedrag Turkse dienstplicht verhoogd naar € 5.000,-

Het afkoopbedrag van de Turkse dienstplicht wordt verhoogd naar 5 duizend euro. Verschillende Turkse media berichten hierover.

De Turkse minister van Defensie, Hulusi Akar heeft onlangs wijzigingen aangekondigd in de manier waarop de Turkse dienstplicht vervuld of afgekocht kan worden. Voor mensen die buiten Turkije woonachtig zijn geldt nu dat het afkoopbedrag 31.343 Turkse Lira wordt. Omgerekend maakt dat 5.113,- euro. Ook Turken die in Turkije wonen en hun dienstplicht willen afkopen, zullen dat zelfde bedrag betalen. Daarmee wordt het afkoopbedrag voor mensen die binnen Turkije en buiten Turkije wonen gelijkgetrokken.

Het afkoopbedrag van de Turkse dienstplicht voor mensen die buiten Turkije wonen, was voorheen 2000 euro.

Voor zover bekend zijn de voorwaarden voor het afkopen van de dienstplicht niet veranderd. Zo moet de dienstplichtige die zijn dienstplicht wil afkopen, in het buitenland wonen en minimaal 3 jaar (1095 dagen) in dat land gewerkt hebben. Dit geldt ook voor Turken die in het bezit van een Nederlandse paspoort zijn.

Hieronder legt de Turkse minister Hulusi Akar het nieuwe systeem uit (zonder in te gaan op de situatie van Turken in het buitenland).© Demet TV

Volg Demet TV op Facebook en Twitter voor het laatste nieuws speciaal voor Turkse en Marokkaanse Nederlanders