Categories Nieuws Artikelen

Turkije in China gekozen tot beste vakantiebestemming

Turkije is in China gekozen tot de beste vakantiebestemming. Dat laat de Turkse persbureau Anadolu Agency vandaag weten.

De verkiezing in China werd gehouden in de miljoenenstad Shanghai. De Turkse Consul-Generaal Kenan Aga in Shanghai heeft de prijs in ontvangst genomen. Omdat vorig jaar al Turkije in China was uitgeroepen tot het ‘Toerismeland van het Jaar’, worden in China veel activiteiten georganiseerd om Turkije op de kaart te zetten als vakantiebestemming.

390 duizend Chinezen bezoeken Turkije

Volgens het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme hebben mede dankzij deze activiteiten vorig jaar ruim 390 duizend Chinezen hun vakantie in Turkije doorgebracht. Naar verwachting zal dit aantal in 2019 verder toenemen.

Toerisme in Turkije

Turkije stond wereldwijd in 2012 op de 6e plaats van bezoekersaantallen, met zo’n 30 miljoen toeristen. De culturele hoofdstad van Turkije, Istanboel, stond in 2009 wereldwijd op de 7e plaats qua bezoekersaantallen in steden, met zo’n 7 miljoen bezoekers.

Veel Europeanen kopen een vakantiehuis in Turkije

Turkije is een groot land met veel verschillende klimaten en culturen en de toeristen die naar Turkije gaan vormen dan ook een gevarieerde mix. Door het mediterrane klimaat, de diepblauwe Egeïsche Zee en de hagelwitte stranden van de Turkse Rivièra is Turkije uitgegroeid tot een bestemming voor massatoerisme uit Duitsland, Rusland, Engeland en Nederland. Veel vakanties worden all-inclusive geboekt. Ook hebben een stijgend aantal Europeanen een vakantiehuis gekocht aan de Turkse Rivièra, vanwege de gunstige prijzen in Turkije.

© Demet TV