Categories Nieuws Artikelen

Turkije roept Belgische ambassadeur op matje

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft maandag de ambassadeur van België in Ankara op het matje geroepen. De Turken zijn verbolgen over een Belgische rechterlijke beslissing die de vervolging blokkeerde van mensen met banden met de verboden terreurorganisatie PKK.

Het Turkse ministerie noemde het besluit vorige week onaanvaardbaar en zei van België te verwachten ,,te handelen in overeenstemming met zijn taken op het gebied van terrorismebestrijding”.

Een Brussels hof stopte vrijdag de vervolging van alle verdachten in een dossier rond de PKK. Het federaal parket wilde 35 personen en vennootschappen naar de rechtbank laten verwijzen wegens deelname aan de activiteiten van een terroristische groep. Het hof bepaalde echter dat de PKK geen terroristische organisatie is.