Tunahan Kuzu: Politici die verdeeldheid zaaien zullen DENK tegenover zich vinden

Tunahan Kuzu: Politici die verdeeldheid zaaien zullen DENK tegenover zich vinden

Politici die verdeeldheid zaaien zullen voortaan DENK tegenover zich vinden. Dat zegt fractievoorzitter Tunahan Kuzu van DENK vanavond tijdens de uitslagenavond. Kuzu doelt daarmee op de winst van Fvd. “De forse winst van FvD geeft aan hoe gevoelens van haat van polarisatie van uitsluiting gemeengoed zijn geworden in de samenleving. En onze strijd tegen de verrechtsing, verharding en verruwing gaat daarom onverminderd door,” aldus Tunahan Kuzu.

Kuzu: “Alle politici die waar dan ook een boodschap van verdeeldheid en haat zullen prediken, zullen DENK tegenover zich vinden met een boodschap van verbinding en gelijkwaardigheid.”

FORUM VOOR DEMOCRATIE

Annabel Nanninga (Forum voor Democratie), die juist door verdeeldheid te zaaien veel winst heeft geboekt zegt ,,ongelofelijk trots” te zijn op het resultaat van haar partij bij de provinciale verkiezingen. ,,In drie provincies, eerste, tweede en derde partij”, aldus de fractieleider van FVD in de gemeenteraad van Amsterdam.

PVV OP VERLIES

De PVV heeft bij de Provinciale Statenverkiezingen verlies geleden. De partij gaat in de eerste exitpoll voor de Eerste Kamer van negen naar zes zetels. Volgens Wilders komt dat verlies deels door het succes van FVD, dat van niets naar tien zetels stijgt.

Lees ook: DENK toch niet in de Eerste Kamer