Facebook aangeklaagd om discriminatie

Facebook aangeklaagd om discriminatie

De Amerikaanse overheid heeft een aanklacht ingediend tegen Facebook. Verhuurders die een advertentie plaatsten, konden namelijk instellen wie de reclame te zien kregen. Ze konden mensen uitsluiten op basis van geslacht, ras en land van herkomst. Discriminatie, vindt het ministerie van Huisvesting.

”Facebook discrimineert mensen op basis van wie ze zijn en waar ze wonen. Een computer gebruiken om de woningkeuzes van iemand te beperken kan net zo discriminerend zijn als een deur dichtslaan”, zei minister van Huisvesting Ben Carson.

Facebook zegt dat de beperkingen vorig jaar zijn verwijderd. ,,We wilden graag een oplossing vinden, maar het ministerie eiste toegang tot gevoelige informatie, zoals gegevens van gebruikers, zonder goede bescherming. We zijn teleurgesteld door de ontwikkelingen, maar blijven met deskundigen werken aan deze kwesties”, liet het bedrijf aan technieuwssite TechCrunch weten.