Hoeraaa!!! Nieuwe grensovergang tussen Bulgarije en Turkije

Hoeraaa!!! Nieuwe grensovergang tussen Bulgarije en Turkije

Voor wie met de auto op zomervakantie naar Turkije gaat, zullen de kilometerslange files bij de grensovergang tussen Bulgarije en Turkije niet onbekend zijn. Maar als het aan de Turkse overheid ligt, zijn deze files binnenkort verleden tijd. Dat zegt gouverneur Osman Bilgin van de Turkse plaats Kirklareli. Want er komt een nieuwe grensovergang tussen Bulgarije en Turkije.

De nieuwe grensovergang die jaarlijks duizenden Turken uit Europa doorgang moet geven naar Turkije zal de Bulgaarse Rezova verbinden met de Turkse İğneada. Dat is goed nieuws voor de Turken die jaarlijks met hun auto vanuit Europa naar hun moederland reizen. De huidige grensovergangen tussen Bulgarije en Turkije kunnen de drukte in de zomermaanden niet aan. Dus tijd voor een derde grensovergang tussen Bulgarije en Turkije, aldus de gouverneur Osman Bilgin.

Bron foto: Google Maps

De nieuwe grensovergang is onderdeel van het project “Natuur, recreatie en toerisme” waar Turkije en Bulgarije gezamenlijk aan gaan werken. Op dit moment kunnen Turken die met hun auto uit Europa via Bulgarije naar Turkije rijden kiezen voor twee grensovergangen. Dat zijn de grensovergangen Kapikule of Hamzabeyli. Echter in de zomermaanden kunnen hier kilometerslange files ontstaan. Files van 10 tot 15 uur onder de hete zon zijn daarbij geen uitzondering.

© Demet TV