AK-partij wil nieuwe verkiezingen Istandbul

AK-partij wil nieuwe verkiezingen Istandbul

De AK-partij van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil dat de lokale verkiezingen in Istanbul van vorige week zondag worden overgedaan wegens onregelmatigheden. Volgens de partij is er fraude gepleegd. (lees hier) Daar zijn ook videobeelden van, aldus de AK-partij.

Na de verkiezingen eiste de AK-partij al hertelling. De kiescommissie bepaalde dat dit in 17 districten gebeurde. De kandidaat van de CHP Ekrem Imamoglu bleef echter winnaar en aangewezen persoon om burgemeester van de grootste stad van het land te worden.

Nadat de centrale kiesraad een nieuw verzoek van de AK-partij afwees om alle stemmen in Istanbul te hertellen, kwam de AK dinsdag met de eis dat de verkiezingen moeten worden overgedaan. Volgens de partij zijn er dingen gebeurd die ,,een direct effect” hebben op de uitslag.