Voor het eerst na ‘Turkijerel’: Turkse minister gearriveerd in Nederland

Voor het eerst na ‘Turkijerel’: Turkse minister gearriveerd in Nederland

UPDATE: De Turkse minister Cavusoglu is gearriveerd in Nederland.

Voor het eerst sinds de hoog oplopende diplomatieke spanningen tussen Nederland en Turkije in maart 2017, komt de Turkse minister van Buitenlandse Zaken naar Nederland. De minister is zojuist gearriveerd in Nederland. Çavuşoğlu gaat donderdag in Amsterdam de Wittenburg Conferentie bijwonen, het jaarlijkse ministeriële overleg tussen Nederland en Turkije. Tekst gaat door onder de foto.Twee jaar geleden raakte de relatie tussen Nederland en Turkije in een diepe crisis toen Nederland een aantal Turkse bewindslieden weigerde hier campagne te laten voeren. Vorig jaar juli werden de betrekkingen weer hersteld. Een paar maanden later was Blok in de Turkse hoofdstad Ankara om de banden aan te halen. Het bezoek van Çavuşoğlu is hier een vervolg op.

Kijk hier naar een interview van maart 2017 met minister Cavusoglu over de ‘Turkijerel’.