Turkse oppositieleider belaagd op begrafenis

Turkse oppositieleider belaagd op begrafenis

De Turkse oppositieleider Kemal Kılıçdaroglu is zondag aangevallen tijdens de begrafenis van een vrijdag omgekomen militair. Mensen die leuzen schreeuwden tegen de verboden terreurorganisatie PKK probeerden de voorman van de CHP te slaan en te schoppen. Hij kreeg in het gedrang een vuist in het gezicht. De menigte was boos omdat de CHP samen werkt met de politieke partij HDP die nauwe banden heeft met terreurorganisatie PKK.

Kılıçdaroglu werd door veiligheidsfunctionarissen ontzet en naar huis gebracht om verdere ongeregeldheden met mogelijk ernstiger letsel te voorkomen. Na aankomst liet hij weten dat het goed met hem ging. De CHP-leider kwam een soldaat de laatste eer bewijzen die in gezelschap van drie collega’s werd gedood tijdens een missie nabij de Turks-Iraakse grens.

De CHP boekte onlangs bij gemeenteraadsverkiezingen een goed resultaat. Dat leverde onder meer het burgemeesterschap op van Ankara en Istanbul ten koste van regeringspartij AKP.