Ulu Moskee in Utrecht kleurt minaretten oranje ivm koningsdag

Ulu Moskee in Utrecht kleurt minaretten oranje ivm koningsdag

De Turkse Ulu Moskee in Utrecht heeft vannacht oranje verlichting aangezet vanwege Konigsdag. Dat laat het bestuur van de moskee op Facebook weten.

De moskee zegt hiermee ‘onze koning’ te willen feliciteren met zijn verjaardag. “In het kader van Koningsnacht zijn de kleuren van onze minaretten veranderd in Oranje. Wij willen hiermee laten zien dat wij onderdeel uitmaken van deze samenleving,” aldus bestuurslid Yucel Aydemir tegen Demet TV.

De Ulu Moskee is in mei 2016 geopend. De moskee heeft naast een islamitische gebedszaal ook een stilteruimte voor mensen van overige geloven, hierin is het uniek in de wereld. Het moskeebestuur heeft hiervoor gekozen omdat in de wijk ook relatief veel christenen en joden wonen.

© Demet TV