Categories Nieuws Artikelen

De nieuwe maritieme raket van Turkije kan doelwitten met uiterste nauwkeurigheid raken

De eerste binnenlandse maritieme raket ATMACA van Turkije dat is ontwikkeld door de nationale defensie-aannemer Roketsan, is in staat om doelen met een uiterste nauwkeurigheid te raken. Dat zegt een functionaris van de Turkse defensie.

De anti-scheepsraket, waarvan de ontwikkeling dateert uit 2009, voltooide in november 2018 met succes zijn tests. De raket gaat in massaproductie dankzij een deal dat vorig jaar werd ondertekend door het Voorzitterschap van Defensie-Industrie (SSB) en Roketsan.

De lanceerbesturingssystemen en alle andere uitrusting voor de raket zijn geproduceerd door de Turkse verdedigingsgigant ASELSAN, terwijl het vuurleidingssysteem werd ontwikkeld door het Turkish Naval Research Center Command (ArMerKom).

De raket werd tentoongesteld op een van ’s werelds toonaangevende defensiebeurzen, de International Defence Industry Fair (IDEF’19) in Istanbul.

De raket heeft een bereik van maximaal 250 kilometer en zweeft laag boven het water en kan het doelwit zowel op een lineair als een verticaal vlak bereiken. Met deze functie kan de raket een grotere hoogte bereiken als hij dichter bij het doelwit komt en van bovenaf op het doelschip terechtkomt, aldus een functionaris van Roketsan.

© Demet TV