Categories Nieuws Artikelen

‘Turkije speelt een sleutelrol in het vredesproces in Afghanistan’

“Turkije, dat historische en vriendschappelijke betrekkingen onderhoudt met Afghanistan, speelt een fundamentele rol bij het bieden van vrede en stabiliteit in het land.” Dat zegt regeringsleider Abdullah Abdullah van Afghanistan.

Abdullah refereerde aan de inspanningen van Turkije om de relatie tussen Pakistan en Afghanistan te verbeteren en zei: Turkije heeft duidelijk economische en politieke macht omdat het fungeert als een brug tussen Azië en Europa. “In deze context kan Turkije effectief zijn om meer coördinatie op regionaal niveau te bieden.”

Verder zegt Abdullah dat de belangrijkste reden voor de migratie uit Afghanistan de aanhoudende oorlog is. ‘We hebben samenwerkingsmechanismen gecreëerd waarbij immigranten betrokken zijn bij de Verenigde Naties, Turkije en de buurlanden,’ aldus Abdullah.

© Demet TV