Groot-Brittannië doet mee aan EU-verkiezingen

Groot-Brittannië doet mee aan EU-verkiezingen

Groot-Brittannië doet mee aan de Europese verkiezingen op 23 mei. De minister van het Britse kabinet David Lidington kondigde dat dinsdag aan. Hij zei er bij dat er alles aan wordt gedaan om te voorkomen dat politici hun plek in het EU-parlement ook daadwerkelijk in moeten gaan nemen.

Londen moet Europese verkiezingen uitschrijven omdat het parlement niet op tijd een akkoord over brexit heeft goedgekeurd en het land dus nog lid is als de stembusgang gepland staat. De overeenkomst die de Britse premier Theresa May met de EU heeft gesloten, is al drie keer weggestemd door het Lagerhuis. Onderhandelingen met oppositiepartij Labour over een vertrekregeling hebben nog geen resultaat opgeleverd.

Het nieuwe EU-parlement treedt op 2 juli aan.