Rusland en Turkije eens over werkgroep Syrië

Rusland en Turkije eens over werkgroep Syrië

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan en zijn Russische collega Vladimir Poetin hebben afspraken gemaakt over een werkgroep over de veiligheid in het noordwesten van Syrië. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu hoopt dat de groep zo snel mogelijk bijeenkomt. De groep moet de veiligheid in de regio terugbrengen.

Beide landen achten dit nodig, nadat het Syrische leger een nieuw offensief is gestart in de regio Idlib. Het leger wordt daarbij gesteund door Rusland.

Cavusoglu zegt dat het Syrische offensief het proces van het ontwerpen van een nieuwe grondwet verstoort. De Verenigde Naties proberen een comité op te richten met vertegenwoordigers van de regering, leden van de oppositie en verschillende rebellengroeperingen. Daaruit moet een nieuwe grondwet voortkomen.

Volgens de VN zijn meer dan 150.000 mensen op de vlucht geslagen voor het geweld in Idlib.