Categories Nieuws Artikelen

Brieven Belastingdienst aan verdachte rijscholen

De Belastingdienst heeft deze week zevenhonderd rijscholen aangeschreven die ervan worden verdacht zwart te werken. Dat heeft een woordvoerder van de Belastingdienst donderdag gezegd.

In december zei de fiscus al dat een op de vijf rijscholen mogelijk zwart werkt.


Bij 2100 scholen komt het aantal aangevraagde examens bij het CBR niet overeen met het aantal lessen dat is gegeven.

De zevenhonderd rijscholen worden in de brief uitgenodigd voor 1 februari tekst en uitleg te komen geven bij de Belastingdienst. Als ze zich voor de deadline melden kunnen ze op coulance rekenen, aldus de woordvoerder. Als de boekhouding niet blijkt te kloppen kunnen de rijscholen een naheffing en eventueel een boete krijgen.

De fiscus riep alle rijscholen vorige maand nog op zelf te controleren of hun boekhouding in orde was. Een aantal rijscholen heeft zich vrijwillig gemeld bij de Belastingdienst, maar de woordvoerder kon niet zeggen hoeveel scholen uit zichzelf aan de bel hebben getrokken.

10 januari 2013, 14:18
©Demet TV