Al ruim dertienhonderd met autopech geholpen

De Wegenwacht heeft maandagochtend in de vorst al ruim dertienhonderd mensen met autopech geholpen. “Er zijn nu tweehonderd wegenwachters onderweg naar pechgevallen en daarnaast wachten nog eens driehonderd mensen op hulp”, zegt een woordvoerder van de ANWB even voor 10.00 uur.

Automobilisten met pech moeten ongeveer veertig minuten op hulp wachten, zegt de woordvoerder. Zoals verwacht kampen veruit de meeste mensen met een accu die de startmotor niet draaiend krijgt. In andere gevallen zijn portieren of sloten bevroren of gaat de handrem er niet af. Daarnaast zijn er de gebruikelijke pechgevallen.


De ANWB zei eerder rekening te houden met 5600 pechgevallen, elfhonderd meer dan normaal. “Die 5600 gaan we gemakkelijk halen. Het is niet zoals bij de files dat er alleen ’s ochtends en ’s avonds problemen zijn en de rest van de dag niet. In de loop van de dag gaan de mensen zonder werk op pad en dus blijft de teller doorlopen.”

In de ochtend werden driehonderd wegenwachten ingezet om de eerste stroom te verwerken, vijftig meer dan normaal. In de avond wordt ook een blik wegenwachters opengetrokken.

In de avond wordt sneeuw verwacht. Dat zorgt niet direct voor extra problemen. “Maar het maakt de vorst wel dieper, de temperatuur wordt ’s nachts lager en dat leidt dan weer tot meer problemen.” Voorlopig blijft de ANWB daarom extra wegenwachten inzetten.

 

14 januari 2013, 10:06
© [Copyright 2013 Novum]