Categories Nieuws Artikelen

‘Apple verlaagt bestellingen onderdelen iPhone 5’

Apple heeft de bestellingen voor onderdelen voor de iPhone 5 teruggebracht vanwege tegenvallende vraag naar de smartphone. Dat meldt The Wall Street Journal maandag op basis van twee ingewijden.

Volgens de zakenkrant zou Apple de bestellingen bij leveranciers voor beeldschermen ongeveer hebben gehalveerd. Ook de orders voor andere onderdelen zouden zijn verlaagd. De leveranciers werden vorige maand op de hoogte gebracht van het terugschroeven van de orders.


Apple moet op de mondiale smartphonemarkt opboksen tegen concurrenten als Samsung. The Wall Street Journal haalt een onderzoek aan van brancheorganisatie IDC, waaruit blijkt dat Samsung in het derde kwartaal van vorig jaar 31,3 procent van de wereldwijde smartphoneverkopen voor rekening nam. Apple kwam op 14,6 procent uit.

14 januari 2013, 10:10
© [Copyright 2013 Demet TV]