Categories Nieuws Artikelen

Bond tegen vloeken steunt Spekman en Rutte

De Bond tegen vloeken is blij met de oproep tot meer fatsoen op internet van PvdA-voorzitter Hans Spekman. De bond laat maandag weten met Spekman en premier Mark Rutte (VVD) te willen meedenken over een landelijk beschavingsoffensief.

Spekman zwengelde de discussie vorige week aan nadat hij enkele haatmails op zijn Facebookpagina had gepubliceerd waarin hij wordt bedreigd en beledigd.


Met de publicatie wilde de PvdA’er de vele grove uitlatingen op internet aan de kaak stellen. Hij riep op tot een beschavingsoffensief.

Tijdens zijn wekelijkse persconferentie sloot Rutte zich bij Spekman aan. De premier vindt dat discussies op internet stevig, maar wel fatsoenlijk moeten worden gevoerd.

De Bond tegen vloeken zegt al sinds de oprichting in 1917 een moreel appèl te doen op de Nederlandse samenleving in de strijd tegen vloeken. Iedereen moet respectvol worden bejegend. In navolging van Spekman heeft ook de Bond tegen vloeken haatmails gepubliceerd op zijn website. De bond zegt regelmatig doodsbedreigingen, verwensingen en vervloekingen te krijgen.

14 januari 2013, 14:32
©Demet TV